Dostava i reklamacije


Sve Vaše narudžbe prosleđujete nama klikom na ikonicu „pošalji“ u Vašoj korpi. Obrađujemo ih na sledeći način:
– ukoliko plaćate avansno uplatom na naš račun, robu možete preuzeti na našoj adresi (Karlovačkog Mira 46, 21205 Sremski Karlovci) ili Vam robu šaljemo u roku od 5 radna dana od datuma uplate
– u slučaju da ste se odlučili za plaćanje pouzećem, robu Vam šaljemo u roku od 5 radna dana, a plaćate po preuzimanju.

Dostavu vršimo kurirskim službama uslugom danas za sutra, ukoliko nije drugačije naznačeno. Ako želite hitnu pošiljku, potrebno je da to dodatno saopštite putem e-maila: info@vinarijakis.com.

Naše cene na websajtu predstavljaju cenu proizvoda. U to nije uključena cena dostave robe na Vašu adresu. Cena dostave po cenovniku kurirskih službi (primer: Cenovnik).

Troškove dostave snosite Vi kao kupac i plaćate ih kurirskoj službi po njihovom cenovniku. Oni će Vam za izvršenu uslugu ispostaviti odgovarajući račun. Cena dostave zavisi od težine paketa.

Uslovi dostave

  • Poštovani klijenti, da bi ste postali korisnik naših usluga morate imati više od 18.godina,
  • Isporuke se vrše radnim danima od 09:00h – 19:00h. Ukoliko vam ne odgovara navedeni termin za isporuku, molimo vas da u porudžbini navedete kada vam odgovara, a mi ćemo vas kontaktirati i potvrditi da li smo u mogućnosti da ispoštujemo vaš zahtev,
  • Isporuke se NE VRŠE vikendom i za vreme praznika,
  • Isporuke se vrše u roku od 24h od momenta porudžbine uz prethodnu najavu. Prodavac zadržava pravo produženja roka isporuke usled nepredviđenih okolnosti poput prirodnih nepogoda i sl.
Plaćanje
  • Fizička lica plaćanje mogu izvršiti gotovinom na adresi isporuke ili putem e-bankinga odnosno nalogom za plaćanje na tekući račun našeg preduzeća. Sve potrebne podatke (naziv firme, broj tekućeg računa, iznos za uplatu i poziv na broj) dobićete u elektronskoj formi na vašu email adresu nakon poručivanja robe putem naše on-line prodavnice.
  • Pravna lica mogu platiti robu gotovinski uz priložen fiskalni i gotovinski račun ili na profakturu. Profakturu šaljemo na vaš email nakon izvršene porudžbine preko naše on-line prodavnice, email-om ili pozivom na navedeni broj telefona.

Politika reklamacija je nešto što mora da postoji da bismo zakonski poslovali. Sastavljena je sa dobrom namerom, a da zaštiti i kupca i prodavca:
– Savetujemo Vam da ne primate pakete koji su oštećeni. Ako je proizvod koji ste kupili bio oštećen prilikom transporta, potraživaćemo naknadu od pošte/donosioca, a Vama proizvod zameniti.